Punjenje tonera i tinti

Kako punimo tinte i tonere

Refill Toner Shop prilikom obnove tonera i tinti koristi najnovije tehnologije koje koristu i najbolje svjetske kompanije .
Naš finalni proizvod je najveće kvalitete što može biti u ovoj industriji i ponosni smo na njega. Zato i postoji takva garancija, a i sam broj od preko 270 000 napunjenih cartridgea govori tome u prilog.

Obnavljanje laser kazeta (tonera)

Od samih strojeva koristimo za laserske cartridgee specijalne komore koje koriste kompresirani ionizirani zrak (imamo ih jedini u Dalmaciji), kao i specijalne usisavače s HEPA filterima s 3 stupnja filtracije.
Rezervne dijelove koje se mijenjaju prilikom obnove tonera:

– fotoosjetljivi bubanj
– navlaka za magnetski bubanj
– noževi za čišćenje viška tonera
– PCR “nabijač” polariteta 
– čip
– toner(prah)

nabavljamo isključivo od američkih firmi STATIC CONTROL (www.scc-inc.com) i UNINET (www.uninetimaging.com) koje slove za proizvođače najkvalitetnijeg potrošnog materijala na svijetu.

Postupak obnove toner kazete:

– početna kontrola kazete
– potpuno rastavljanje i čišćenje unutrašnjosti kompresiranim ioniziranim zrakom
– zamjena svih djelova gore navedenih
– punjenje odgovarajućom vrstom i količinom tonera
– izmjena čipa i/ili osigurača
– sastavljane kazete
– završno testiranje na pisaču
– pakiranje kazete

Broj punjenja:
Vaša prazna laser kazeta(cartridge) se općenito može puniti neograničen broj puta ili dok ne pukne plastika. Ali mi uvijek u takvim slučajevima imamo naše prazne koje vam zamijenimo.

Način skladištenja:
Pune i prazne kazete uvijek čuvajte u njihovoj ambalaži, po mogućnosti na suhim mjestima. Izbjegavati mjesta sa prevelikom vlagom. Pune kazete na taj način možete skladištiti preko 6 mjeseci.

Obnavljanje ink-jet kazeta (tinti)

Prilikom obnove ink-jet kazeta koristimo nekoliko uređaja: ultrazvučna kada s posebnim otapalom koji čisti začepljene glave, parni generator, stroj za punjenje tinti pod vakumom. Tinta koju koristimo je najbolja svjetska tinta njemačke firme OCP (www.ocp.de).

Postupak obnove tintne kazete:

– početna kontrola kazete
– čišćenje kazete ultrazvukom
– izvlačenje ostataka stare tinte i taloga
– čišćenje centrifugom (po potrebi)
– strojno punjenje kazete pod vakuumom
– testiranje kazete (2 test stranice)
– pakiranje cartridge s uputama

Broj punjenja tinti i tonera:
Ako su vaše prazne kazete bez glave (svaka boja posebno, najčešće Canon) onda se mogu punit dokle god spužva dobro upija ili dok ne “izgori” čip. Generalno možemo reći da je to nekih 20 puta.

Ovako napunjenje kazete možete bez problema skladištiti 6 mjeseci.To je jedan od razloga zašto prilikom kupovanja pisača preporučamo Canona.
Ako su vaše prazne kazete s glavom (sve boje u jednom tijelu, najčešće HP i Lexmark) onda se mogu puniti dok god je ispravna elektronika na glavi ili se na začepe mlaznice. Generalno možemo reći da je to nekih 5-15 puta, ovisno o modelu.

Ako želite povećati broj punjenja s jednom glavom najvažnije je da nakon što vam je pisač signalizirao nedostatak jedne od boja, ODMAH prekidate ispis i u roku od 1-2 dana donesete na punjenje, jer se na taj način neće oštetiti elektronika/grijači niti začepiti glava. Redovito printanje (barem jednom tjedno par riječi u bojama) će isto tako spriječiti začepljenje glave.
Ove vrste kazete možete skladištiti kratko vrijeme, tj. nekih 5-10 dana.

Zašto su naša punjenja bolja od bilo kojih zamjenskih?

Jenostavno zato jer koristimo isključivo najbolju svjetsku tintu OCP , za razliku od većine proizvođača zamjenskih.
Ako proizvođač zamjenskih koristi tintu OCP opet je naše punjenje bolje, iz razloga jer je spužva u originalnim cartridgeima puno bolje kvalitete od ijedne zamjenske.

Napomena: Iza svega navedenog stojimo 100% i svi zainteresirani mogu slobodno u dogovoru s direktorom pogledati našu proizvodnju.

 

Nazovite nas!

Refill Toner Shop I – Split: 021 54 31 20 ili 021 54 31 22

Prodaja Refill Toner Shop I – refill@mot.hr

Radno vrijeme: Pon-Pet:  8.00-20.00  Sub: 9.00-13.00

Adresa – Vukovarska 89A, 21000 Split, Hrvatska

 

Refill Toner Shop II – Trogir: 021/885-843

Prodaja Refill Toner Shop II – refill2@mot.hr

Radno vrijeme (svaki dan):  Ljetno: 9.00-22.00   Zimsko: 9.00-21.00

Adresa – Trogiru na “A.K. Stepinca 112 (T.C. Marisa)